over Symbiose
de trainer
trainingen
referenties & opdrachtgevers
contact
links
linkedin

logo symbiose training

Jolanda Hovinga

Na een start als areamanager in de medische industrie heeft Jolanda Hovinga verschillende internationale functies bekleed op het gebied van export management en training. Vanaf 1993 heeft ze intern bij een groot farmaceutisch bedrijf mensen en teams getraind in o.a. communicatievaardigheden, commerciële vaardigheden, coaching on the job, persoonlijke effectiviteit en teameffectiviteit. Daarnaast begeleidde zij veel trainers en docenten in hun opleidings- en coachingstraject en is zij sinds 2007 tevens actief voor de Cliniclowns.

Samenvatting van ontwikkelde en uitgevoerde trainingen:

Teameffectiviteit
Maatwerk, met behulp van verschillende modellen (o.a. Insights, M1-M4 teamfasen, teamcoaching).
Lees meer over deze training

Train de trainer
Training en coaching van trainers en docenten.
Lees meer over deze training

Brainstormsessies
M.b.v. verschillende modellen.

Manager core skills
O.a. coachingsvaardigheden, ontwikkelen van medewerkers.

Basisopleidingen nieuwe medewerkers

Communicatietrainingen
Verbale en non-verbale communicatie, geven en ontvangen van feedback, afstemmen en verbinden, beïnvloedingsstijlen, omgaan met weerstanden, lastige situaties, concretiseren, afspraken maken, commerciële gesprekken voeren, samenwerken.
Lees meer over deze training

Bij deze trainingen is altijd maatwerk geleverd, van de analyse van de huidige en de gewenste situatie tot en met de implementatie in de werksituatie, en de evaluatie van het resultaat. In 2010 is zij haar eigen bureau Symbiose training gestart.

jolanda hovinga trainer